SAMEN STRIJDEN TEGEN EXTREEM NATIONALISTISCH RECHTS!

Extreem nationalistisch rechts wint terrein, niet alleen in Nederland maar wereldwijd. Een groeiende bedreiging voor allen die te maken hebben met discriminatie en racisme. Alleen door gezamenlijk op te treden, kunnen we deze dreiging effectief tegengaan.

De opkomst van extreem nationalistisch rechts vindt plaats te midden van escalerende conflicten in Oekraïne en Palestina, de toenemende negatieve gevolgen van klimaatverandering, een wereldwijde economische crisis, en groeiende onderdrukking van protesten. Extreem nationalistisch rechts richt zich daarbij vooral op asielzoekers, moslims, anti-Zwarte-Piet-activisten en Nederlanders met een migratieachtergrond. De LHBTQIA+ gemeenschap, vrouwen en vertegenwoordigers van ‘de liberale elite’ worden eveneens aangevallen.

Op institutioneel wantrouwen wordt ingespeeld om steun te verwerven voor discriminerende en racistische agenda’s. Het is zorgelijk dat de krachten tegen extreem nationalistisch rechts vaak gefragmenteerd zijn. Dat moet anders.

TEKEN DE OPROEP, STRIJD MEE!

Het Comité 21 Maart biedt jaarlijks op of rond 21 maart een openbaar platform voor individuen en organisaties die strijden tegen discriminatie en racisme. Een landelijke demonstratie in Amsterdam, onderdeel van een wereldwijd protest, dat oorspronkelijk in 1979 door de Verenigde Naties werd uitgeroepen tegen apartheid in Zuid-Afrika. In 2024 zien wij de dramatische gevolgen van Israëlische apartheid jegens de Palestijnen.

  • tegen extreem nationalistisch rechts!
  • tegen discriminatie en racisme in al zijn vormen!
  • tegen apartheid en oorlog!
  • vóór een sociaal en rechtvaardig Nederland!
  • vóór grotere onderlinge samenwerking!

TEKEN deze oproep via dit formulier of email naar info@21maartcomite.nl.
Ondertekeningen worden dagelijks aan het formulier toegevoegd

DEMONSTREER MEE!

ZATERDAG 23 MAART 2024 – OM 13.00, VANAF DE DAM IN AMSTERDAM – LANDELIJKE  DEMONSTRATIE ‘SAMEN TEGEN RACISME EN DISCRIMINATIE’.

Op zaterdag 23 maart 2024 organiseert het Comité 21 Maart in Amsterdam – in het kader van de Internationale dag tegen racisme en discriminatie – de jaarlijkse demonstratie/manifestatie tegen racisme en discriminatie.

Namens het Comité 21 Maart,
Saida Derrazi – voorzitter
www.21maartcomite.nl
SLUIT JE AAN EN NEEM DEEL!
Ga naar de inhoud