Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dekoloniale Reparatie Conferentie

20 april @ 10:00 - 17:00

Op zaterdag 20 april vindt de Dekoloniale Reparatie Conferentie plaats in Buurthuis De Bol in Amsterdam.

Op deze bijeenkomst worden community organizers uitgenodigd om eisen en acties te formuleren gericht op reparatie van koloniale schade richting het Globale Zuiden. Tijdens de eerste editie van de conferentie is het voornemen uitgesproken om een dekoloniaal manifest te formuleren met concrete eisen voor reparatie richting de Nederlandse staat en andere koloniale instituties. Aralez heeft het initiatief genomen om dit manifest vorm te geven en presenteert op de conferentie een eerste concept van dit manifest. Gedurende de conferentie kunnen deelnemers feedback geven op dit concept en wordt in break-out sessies besproken hoe we handen en voeten kunnen geven aan concrete campagnes en andere vervolgstappen. De conferentie is bedoeld met name voor mensen die zelf ook actief willen bijdragen aan het agenderen en realiseren van reparatie-maatregelen voor het Globale Zuiden.

Praktische informatie
zaterdag 20 april 2024
10.00-17.00 (met optioneel aansluitend diner)
In Buurthuis de Bol (Amsterdam Noord)
Zilverberg 68B, 1025 CJ Amsterdam

Entree: € 15,-

Waarom deze conferentie?
Deze conferentie heeft twee beoogde opbrengsten. De eerste is een collectief manifest met concrete eisen die in het publiek debat geïntroduceerd kunnen worden als het gaat om reparatie en herstel van koloniale schade. De tweede is het formuleren van concept plannen voor concrete campagnes om de reparatie-eisen die zijn geformuleerd te bewerkstelligen. De conferentie richt zich op grassroots organisaties en individuen die willen bijdragen aan de dekoloniale beweging en/of concrete initiatieven hebben gericht op reparatie van koloniale schade in Nederland en/of in solidariteit met initiatieven uit het Globale Zuiden.

De conferentie vindt plaats op 20 april 2024. Deze datum is bewust gekozen in de geest van de Bandung conferentie, die van 18-24 april 1955 plaatsvond in Bandung, Indonesië. Het was de eerste conferentie die voormalig gekoloniseerde landen uit Afrika en Azië verenigde om tot een strategie en visie te komen voor een nieuwe dekoloniale wereldbeschaving.

Met de HERSTEL dekoloniale reparatie conferentie beogen we een jaarlijks terugkerende conferentie te organiseren om de reparatie-initiatieven die in 2023 zijn geformuleerd te blijven volgen en doorontwikkelen.

Wil je alles over het programma? Ga naar de website van stichting Aralez.

Ben je enthousiast en wil je meedoen? Aanmelden kan via deze link.

 

Gegevens

Datum:
20 april
Tijd:
10:00 - 17:00

Locatie

Buurthuis de Bol, Zilverberg 68B, 1025 CJ
Ga naar de inhoud