Programma: Demonstratie Internationale dag tegen Racisme en Discriminatie
SPREEK JE UIT OP 23 MAART TEGEN RACISME EN DISCRIMINATIE!

Dit jaar zal het gehele programma plaatsvinden op de Dam. Daarna lopen we via Rokin – Muntplein – Waterlooplein naar Jonas Daniël Meijerplein, De Dokwerker, waar geen sprekers zijn maar alleen ter afsluiting van de demonstratie de drumband Ritmo Entertainment!

Moderatie programma: Joanna – KOZP/NLWB

12.30 – 13.00 uur DJ Melly

13.00 – 13.10 uur Saida Derrazi en Ahmet Daskapan – van Comité 21 maart / HTIB
Saida Derrazi- is een mensenrechtenactivist ontwikkelt projecten, geeft advies is mede oprichter van het moslimvrouwen collectief S.P.E.A.K, oprichter van de Week tegen Racisme en voorzitter van het Comité 21 maart.
Ahmet Daskapan- Lid van de Turkse Arbeidersvereniging HTIB en het Comité 21 maart. Zijn leus: Tolerantie jegens de onderdrukker is wreedheid jegens de onderdrukten.

13.10 – 13.20 uur Insayno (Rapper)
Insayno is een woordkunstenaar die rap en spoken word gebruikt als drager van zijn boodschap!

13.20 – 13.25 uur Bas van Weegberg – Dagelijks bestuur en vertegenwoordiger FNV “Een eerlijke samenleving die werkt voor iedereen is keihard nodig. Vooruitgang is mogelijk als we ons niet laten verdelen, maar ons juist verenigen! “

13.25 -13.30 Lina De Los Rios Torres – Young & United
Lina heeft Colombiaanse roots is de Vice voorzitter van Young & United, een beweging van jonge mensen die samen de stem laten horen van de jonge generatie bij werkgevers en politici.

13.30 -13.40 O’Johnson
O’Jonson zingt, rapt, zegt hoe het er voor staat in NL. Laat je meeslepen met O’Johnson!

13.40 – 13.45 Khadija Hyati en Gissella Arend – Algemeen bestuur FNV
Khadija is 13 jaar actief als kaderlid binnen de sector Diensten en als Afgevaardigde in het Ledenparlement.
Gissella: “Grip op je baan, veiligheid op de werkvloer, aandacht voor het individu en het collectief. Wij zijn geen nummers of dossiers. Iedereen is uniek. Met veel unieke mensen vormen we een machtig collectief!”

13.45 – 13.55 Amanti Youthz
Amanti Youthz is een songwriter en artiest in de muziekstijl dancehall. Hij schrijft en maakt Nederlands- en Surinaamstalige dancehallmuziek.

13.55 – 14.00 Mustafa Eaisaouiyen – 010 Tegen Racisme
Rasechte Rotterdammer met Marokkaanse roots, actief in de Woon Opstand maar staat hier vandaag namens 010 Tegen Racisme!

14.00 – 14.05 David Odiyeye – Derderlander
Nederland omhelsde de Oekraïners en terecht!! Maar nu wil de minister nu de mensen van kleur, zwarte mensen die ook daarvandaan gevlucht zijn het land uit kicken. Er worden al meerdere rechtszaken aangespannen door deze ongelijke regels door de derdelanders en gewonnen. Maar Nederland blijft dwars doen. Dit is het verhaal van 3000 mensen, luister hier naar 1!

14.05 – 14.15 Djosko
Diomar beter bekend onder de artiestennaam “Djosko”. Geboren en getogen op Bonaire, woon achtend in Almere. Hij houdt zich dagelijks bezig met rap en muziek.

14.15 – 14.20 Sara Rachdan, Palestijns Nederlandse Researcher en Activist
A Palestinian PhD researcher and activist based in the Netherlands, her work is focused on social justice, children’s rights and public health.

14.20 – 14.25 Ibrahim Haytham Abdul-Memem Z – Palestijns Engelse Journalist.
An UK-based Palestinian researcher and activist who completed his bachelors degree at SOAS University before finishing his Masters at Leiden University here in the Netherlands, where his research focused on the execution of Palestinians in Gaza during the Great March of Return. Ibrahim is an independent journalist, whose work focuses on the many contradictions we find in today’s society, while assessing the role played by non-state and private actors.

14.25- 14.35 Koor Duniya (Palestijns /Koerdisch / Syrische liederen)
Koor Duniya, een koor bestaande uit mensen uit meer dan 20 verschillende landen. Is Gemotiveerd en diep-gedreven om een antwoord vorm te geven tegen de opkomst van extreemrechts, vanuit hun kracht: MUZIEK!

Drumband Ritmo Entertainment
Ondertussen horen ze bij het Comité 21 maart Ffamily en bij deze demo! Ze hebben in 2019 de Battle of the Drums gewonnen. Direct uit Amsterdam Zuidoost de Caribische brassband Ritmo Entertainment !!!!

Loop mee naar de Dokwerker!

Ga naar de inhoud