Maurits de Bruijn is kunstenaar, schrijver, journalist en activist. Hij een van de mensen die opkomt voor onze inclusieve stad en samenleving, die zich uitspreekt tegen onrecht. Met anderen is hij voor de Week tegen Racisme 2024 op de foto is gezet. In de Lepelstraat, het huis waar zijn moeder gewoond heeft.

Maurits: “Toen de mensen van De Week tegen Racisme me vroegen waar ik op de foto zou willen, wist ik dat het bij de Stolpersteine van mijn grootouders en hun dochters moest zijn. Dat bleek niet eenvoudig te zijn, om mijn T-shirt en de stenen beiden in op de foto te krijgen: alsof me nog eens verteld moest worden dat mijn geschiedenis en mijn strijd voor Palestina onverenigbaar zijn. Maar het is gelukt. En dat zegt eigenlijk alles.”

Voor het houten hekwerk: Maurits de Bruijn, op de Stolpersteine: Hartog Piller, Sientje Piller-Lelie, Femma Piller, Sonja Piller en Rebecca Piller (Maurits’ moeder). Een gezin met 3 dochters waarvan Maurits’ moeder als enige de holocaust overleefd heeft.

De foto is genomen door Mona van den Berg in de Lepelstraat in Amsterdam. Productie, campagne en vormgeving Access Denied Agency.

Ga naar de inhoud