Sluit je aan bij onze dringende oproep aan het kabinet: onmiddellijk staakt-het-vuren, vrijlaten van de gegijzelden, en humanitaire hulp aan Gaza!

 

We zijn allemaal diep geraakt door het geweld in Israël en Palestina. De afschuwelijke aanval van Hamas op onschuldige burgers in het zuiden van Israël heeft meer dan 1.300 mensen het leven gekost. Rond de 200 mensen worden door Hamas gegijzeld in Gaza. De keiharde vergelding vanuit Israël heeft op het moment van schrijven al tot meer dan 3000 Palestijnse doden geleid. Als Joodse organisatie in Nederland maken we ons grote zorgen over wat nog komen gaat.

 

Zowel Palestijnen als Israeliërs hebben ondertussen duizenden gewonden te verzorgen en nog vele duizenden meer zijn voor het leven getraumatiseerd. Honderden duizenden Gazanen zijn gedwongen ontheemd geraakt. Zij kunnen nergens heen. Ze hebben geen toegang tot primaire levensbehoeften zoals schoon water en brandstof. Wij zijn vervuld van woede en afschuw, en kunnen niet met machteloosheid toekijken. Teken en verspreid daarom deze petitie.

 

Van de Nederlandse regering eisen we leiderschap en een visie voor de toekomst. Als onderdeel van de internationale gemeenschap hebben wij de verantwoordelijkheid om niet weg te kijken van leed. Ook wanneer het buiten onze landsgrenzen plaatsvindt. Geweld, trauma, pijn en wraak gaan niet tot vrede en veiligheid leiden. Dat hebben zij nooit gedaan. De blokkade van de Gazastrook noch de terreur van Hamas bieden uitzicht op een betere toekomst. Zij hebben alleen voor meer onschuldige slachtoffers gezorgd.

 

Daarom roepen wij het Nederlandse kabinet op om nu in actie te komen en aan te dringen op:

  • Een onmiddellijk staakt-het-vuren
  • Onmiddellijke vrijlating van alle gegijzelden in de Gazastrook
  • Toelaten van humanitaire hulp in Gaza
  • Internationale steun voor een duurzaam vredesplan door middel van diplomatie
  • Voorkomen van moslimhaat en antisemitisme door voorlichting, onderwijs en dialoog gericht op alle lagen van de Nederlandse samenleving.

 

TEKEN EN DEEL DE PETITIE EN ROEP HET KABINET OP TOT ACTIE.

Ga naar de inhoud