Van 13 t/m 18 maart 2023 vindt de 5de editie van de Week Tegen Racisme plaats. Het is precies 5 jaar geleden dat de samenwerking tussen Comité 21 maart en Pakhuis de Zwijger is begonnen rondom de Week Tegen Racisme. Hierin hebben we de afgelopen jaren samengewerkt met tientallen grassroots organisaties, activisten en betrokken burgers om programma’s, workshops en filmscreenings te organiseren in aanloop naar de landelijke demonstratie tegen racisme en discriminatie.

Speciaal voor dit jubileum zullen we beginnen met een feestelijke inloop vanaf 19:00 waarbij we het plenaire programma zullen openen met een terugblik van 5 jaar Week Tegen Racisme. Daarnaast zullen we reflecteren op het huidige anti-racisme beleid met de Landelijke Coördinator tegen Racisme en Discriminatie.

Tijdens het festival zijn er diverse panels georganiseerd door grassroots initiatieven en organisaties. Ook zal er een Week Tegen Racisme expositie zijn in het cafe, een marktplaats voor anti-racisme organisaties en expositie van Aisin Raisins.

Ten slotte, zullen wij het festival afsluiten met een uniek concert van Lowkey aangevuld met live muziek van Afrgroovesband. Wij eindigen de avond in het café met de muziek DJ Keynote!
Voor het programma, ga naar de website van Pakhuis de Zwijger